De tweede cateraar in de wereld wil groeien door kleine, lokale overnames te doen. Daarmee kunnen ze hun serviceafdeling en mogelijkheden uitbreiden, zo legt de CEO uit in een interview.

‘Ons potentieel is veel groter dan voorheen, omdat we niet langer een bedrijf zijn dat alleen een service-voorzienend is, maar we ons nu specialiseren in uitgebreide service-oplossingen’, zei directeur Landel in Parijs. ‘Bedrijven zoeken naar manieren om hun kosten te verminderen. Het uitbesteden van service geeft hen de ruimte om te sparen.’, zo citeert Bloomberg.com de CEO.

Volgens de CEO groeien de markten die al ontwikkeld zijn, zoals Engeland, minder snel in de komende jaren. Dat komt omdat overheden onder druk staan om hun uitgavenpatroon in balans te brengen. Opkomende markten zoals Latijns Amerika en Azië zouden echter ‘double digit growth’ laten zien.

Sodexo probeert ook een verlopen contract met de marine te vernieuwen en krijgt in de nabije toekomst een antwoord. Het gaat om een contract van honderd miljoen dollar per jaar. 

bron: Misset Horeca