Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentinië: fruittelers hebben geen positieve verwachtingen voor 2011

Fruittelers en bedrijven uit Alto Valle de Regio Negro en Neuquén, zijn bezig met onderhandelingen met de regering over een aantal opgelegde voordelen, omdat de verwachtingen voor 2011 niet optimistisch zijn. In deze regio in Argentinië vindt de grootste productie van appelen en peren plaats.

Volgens de General Manager voor Integrated Fruit Farmers Argentian Chamber (CAFI), zal de sector in 2010 een verlies lijden van 120 miljoen dollar. Dit houdt in dat ze het fruit onder de productiekosten gaan verkopen, zelfs als de internationale prijzen goed zijn. Uit de nivellering van CAFI blijkt dat de fruitteelt van pitvruchten zorgt voor meer dan 60.000 werkplekken in de regio.

De kosten voor de fruitteelt zijn 200 miljoen dollar aan belasting en 750 miljoen dollar aan vreemde valuta. Op dit moment groeien de kosten te hard om alle sectorbelastingen te kunnen betalen.

De buitenkant van de markt wordt nauwelijks geconfronteerd met de stijging in de kosten. Maar de situatie is nu op een kruispunt. In deze sector is het belangrijk dat er voldoende werknemers zijn. Voor elke hectare van appelen en peren zijn 67 medewerkers direct in dienst tegen 1 medewerker in de landbouw, volgens de berekeningen van CAFI. Vorig jaar was de gemiddelde verhoging van de lonen 22%. De verwachtingen voor 2011 zijn niet positief, men denkt dat er niet veel gaat veranderen in de situatie.

40% van de appelen en peren die zijn geteeld in Argentinië zijn voor eigen consumptie of voor export naar Brazilië. 55% van de nationale productie wordt verkocht in Rusland

Bron: Cronista
Publicatiedatum: