Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exportvolume Spaanse groenten en fruit +13% in derde kwartaal 2010

De exportvolume van Spaanse groenten en fruit is in de 3e kwartaal met 13% gestegen. Dat is 1,5 miljoen in totaal en 41% van de waarde, die 1303 miljoen euro is. Het is een sterke verhoging in vergelijking met dezelfde periode in 2009. In de eerste maanden van 2010 werd een meer geproduceerd, te wijten aan de veranderde exporthoeveelheden.

Tot juni 2010 daalde de export van groenten en fruit met 9%, in vergelijking met vorig jaar. In juli werd dit weer hoger met 5%, in augustus 22% en september 13%. Deze verandering was voornamelijk te wijten aan het feit dat meer steenfruit werd geƫxporteerd.

Van januari tot september daalde het exportvolume met 4%, met een totaal van 6,4 miljoen ton. De exportwaarde tot september werd verhoogd met 10%, met een totaal van 6,081 miljoen euro.

Van januari tot september 2010 werd 2,5 miljoen ton (-5,6%) geƫxporteerd voor een waarde van 2,581 miljoen euro (+10%). De fruitexport daalde ook met 3% voor een totaal van 3,8 miljoen ton, maar steeg met 10% in waarde voor 3500 miljoen euro, volgens FEPEX.