Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zomerprijzen voor sla, ondanks kou

Tholen - De vraag naar sla is momenteel maar matig. "Ik had wel meer vraag verwacht, zeker nu de aanvoer vanuit Zuid-Europa op een laag pitje ligt, maar de prijzen liggen op een niveau onder kostprijs", zegt Henk van Doorne van Doorne Imex uit 's-Gravenzande. "Dit zijn zomerprijzen en die verwacht je niet in de winter. De vraag is hoe lang we dit volhouden, want op deze manier verwacht ik dat er weer producenten gaan afvallen in deze teelt."



De prijs van polysla ligt op een niveau rond de 18/20 cent, de jumbosla steeg gisteren voor het eerst weer eens naar een niveau rond de 40 cent. "Scandinaviƫ gaat weer wat meer meedoen, maar de export naar het Oostblok is behoorlijk minder dan normaal. Ik hoor bij alle handelshuizen dat het maar stilletjes is", zegt Henk. De kwaliteit van de sla is matig en het devies van Henk is dan ook om rustig gaan te snijden.

Voor meer informatie:
Henk van Doorne
Van Doorne Imex
Noordlandseweg 60-62
2691 KM 's-Gravenzande
Mob: 0626-068 284
Tel: 0174-417989
Fax: 0174-417989