Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede opening Zuid-Afrikaans druivenseizoen

Het Zuid-Afrikaanse druivenseizoen is weer van start gegaan. "Vorige week zijn de eerste druiven vanuit Namibië en Zuid Afrika binnengekomen” geven Randolf Aaldijk van Origin Fruit Direct en Michiel van Dijk van Hillfresh aan. Iedere week worden de aangevoerde volumes groter.


Foto: Origin Fruit Direct

"Genoeg voor de kerst"

De kwaliteit van de druiven is goed en ook de vraag valt niet tegen ondanks de hoge prijzen van de afgelopen periode. De druiven uit Zuid Afrika zijn twee weken vroeger dan normaal en de volumes in het begin zijn groter dan anders. Hierdoor is er genoeg aanvoer voor de kerst. De prijzen gaan op dit moment van 18 tot 20 euro, maar dit zal wel wat afzwakken de komende weken. Als gevolg van de eerdere start zal het aanbod in januari minder zijn.Foto: Origin Fruit Direct

Op dit moment loopt het Braziliaanse seizoen ten einde. Er zijn nog wel wat Braziliaanse druiven in de markt, maar deze zijn kwalitatief niet meer in staat te concurreren met Zuid Afrika. Volgens Michiel zijn de Braziliaanse druiven nog volop in de markt. Hierdoor staan de prijzen op dit moment wel onder druk. “De Brasildruiven begonnen met fantastische prijzen tussen 22 en 24 euro”. Door de hoge prijzen was men bang dat er minder geconsumeerd zou worden. Voor Hillfresh is de tijd van de Brasildruiven voorbij, er is geen voorraad meer.


Foto Hillfresh

Minder witte seedless geoogst

Volgens Michiel komt de levering van rood pitloos nog niet echt op gang. Vanuit de gebieden rond de Oranje rivier zal er een kleiner volume druiven komen door de hagel en regenval van de afgelopen week. Naast de Europese markt exporteert Zuid Afrika ook steeds meer naar Rusland, Midden- en verre Oosten. Hopelijk neemt dit wat druk van de markt zodat dit ten goede komt voor de prijs van de druiven. De verwachte exportvolumes zijn 50 tot 55 miljoen dozen dit seizoen. Dat komt neer op iets minder dan vorig jaar.

Voor meer informatie:
Origin Fruit Direct
Tel.: (010) 244 93 00
E-mail
www.originfruitdirect.nl

Hillfresh International bv
Michiel van Dijk
Tel +31(0) 180-898052
www.hillfresh.eu