Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe trailers voor Greenport Logistics

Met de investering in een aantal trailers gaat Greenport Logistics het eigen logistieke sierteeltnetwerk verder uitbouwen. De nieuwe trailers zullen worden ingezet om de verbindingen tussen de vestigingen van het netwerk te optimaliseren. Inmiddels is Greenport Logistics ook actief met een box op veiling Rhein Maas.


Van links naar rechts: Erik de Vries (Geschäftsführer Greenport Logistics GmbH), Eric de Winter, (Directeur De Winter Logistics), Franz-Josef Schiffer (Geschäftsführer Schiffer GmbH), Peter Simmer (Directeur Mercuur Smart Logistics Venlo) en Jeu Goumans (Bedrijfsleider Mercuur Smart Logistics Venlo).

Greenport Logistics ziet grote perspectieven in de Duitse markt. Erik de Vries van het netwerk constateert dat er sinds de start een forse groei is geboekt. "We organiseren inmiddels dagelijks pendelverkeer tussen het Duitse kwekersgebied rondom Kevelaer en de exporteurs in het Westland en Aalsmeer. Bovendien faciliteren we de aanvoer van Duitse kwekers aan de veiling in Nederland. Schiffer en Mercuur verzorgen rondom Rhein Maas de aan- en afvoer, Greenport Logistics voert de regie over deze productstromen."

Door een eigen box op veiling Rhein Maas in Herongen te openen, kan de slagkracht van het platform verder worden versterkt. Zo gaat Greenport Logistics ook KOA-afhandeling en andere logistieke diensten aanbieden. Er zijn inmiddels al pendeldiensten gestart tussen de vestigingen in Herongen en die op het Trade Parc Venlo.

Hogere bezettingsgraad

Het netwerk van Greenport Logistics is sinds een aantal jaren actief. Het initiatief is opgezet door Van Es Transport, Van der Helm Logistics en De Winter Logistics. Door de krachten te bundelen, willen de initiatiefnemers komen tot een hogere bezettingsgraad van het materieel en een verbetering van de service aan afnemers. Sinds april van dit jaar bestrijkt Greenport Logistics ook het gebied rond Greenport Venlo. Door de toevoeging van Mercuur Smart Logistics en Schiffer GmbH kunnen ook logistieke bewegingen in Zuid-Oost Nederland en het Duitse Niederrhein worden gecentraliseerd. Om deze bundeling mogelijk te maken is Joint Venture Greenport Logistics GmbH opgericht.
Publicatiedatum: