Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cocaïne in Duitse supermarkt door 'fout' bij overladen bananen

Een fout bij het overladen van dozen met bananen in de haven van Antwerpen heeft er vermoedelijk voor gezorgd dat 110 kilo cocaïne werd afgeleverd in Zwitserland en Duitsland. Dat zegt de kantonale politie van Bern vrijdag. Over de echte bestemming van de drugs is nog geen duidelijkheid.

Woensdag werd een zeventigtal kilo pure cocaïne ontdekt in dozen met bananen in een opslagplaats voor fruit in het Emmental in Bern. Daarna werd nog eens dertig kilo gevonden in twee bedrijven in de kantons Graubünden en Thurgau. Donderdag werd ook in het magazijn van een Duitse supermarkt tien kilo drugs aangetroffen.

De politie van Bern zegt dat de bananen vervoerd werden per schip van Colombia naar de haven van Antwerpen. De goederen zouden met vertraging aangekomen zijn in de haven. Daardoor werden de dozen waarin de cocaïne verstopt was, vermoedelijk verward met 'onschuldige' kartonnen.

Bron: De Standaard Online

Publicatiedatum: