Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marinus Reijngoudt van Reijnpack:

"Stroeve witlofafzet ondanks gereduceerd aanbod"

Tholen - "De witlofmarkt ontwikkelt zich erg stroef", zegt Marinus Reijngoudt van Reijnpack uit Sint-Philipsland. "Het aanbod is fors minder. Dan zou je toch zeggen dat de prijs op zou lopen, gezien de weersomstandigheden. Maar die ligt in Nederland op het moment gewoon onder kostprijs.""Er zit in Nederland nog zo'n 350 tot 400 hectare aan witlofwortelen in de grond. Dat is zo'n 15% van het areaal. Misschien wordt er vandaag nog twee of drie procent van gerooid, maar de rest kun je als verloren beschouwen met de voorspelde vorst", zegt Marinus. "De kwaliteit van de witlof is goed, maar ook de kilo's vallen wat tegen. We moeten toch wel zo'n 10 kilo per vierkante meter interen."

Reijnpack zet verreweg de meeste witlof af naar Belgiƫ, waar volgens hem het laatste jaar de prijs structureel de prijs twee dubbeltjes hoger ligt dan in Nederland. Het huidige prijsniveau ligt rond de 90 cent.

Voor meer informatie:
Reijnpack BV
Kwekerijweg 8
4675 PZ Sint-Philipsland
Tel: 0167-573148
Fax: 0167-572299
[email protected]
www.reijnpack.nl