Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stijging binnenlandse afzet verwacht in 2011

Mexicaans drugsgeweld kan Zuid-Texaanse uientelers helpen


Zuid-Texaanse uientelers hebben dit jaar 2000 hectare meer uien geplant, omdat men volgend jaar meer binnenlandse afzet verwacht. Er wordt door telers gespeculeerd dat door het drugsgeweld in Mexico volgend jaar minder uien worden geƫxporteerd naar Amerika.

Het areaal was vorig jaar 8700 hectare en dit jaar is hier 2000 hectare aan toegevoegd. Een factor die meespeelt is dus de verwachting dat de Mexicaanse uien de Amerikaanse markt volgend jaar niet halen vanwege het drugsgeweld. Daarnaast is er meer geplant omdat de prijzen vorig jaar hoog waren, en het weer dit jaar erg gunstig was. Vorig jaar vielen de weersomstandigheden erg tegen. De slechte oogst werd toen veroorzaakt door de hevige regenval. Als gevolg werd er minder geoogst en waren de prijzen ook hoog.

De concurrentie tussen de Mexicaanse en Zuid-Texaanse uien gaat afnemen, volgens een expert van Texas AgriLife Extension. Door het drugsgeweld in Mexico wordt het moeilijker om daar te telen en te exporteren. Mexicaanse telers komen zelfs naar Amerika om landbouwgrond in Texas te kopen.

Bron: southwestfarmpress.com