Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zware spits verwacht door winterweer

Vandaag worden overal in het land winterse buien met sneeuw en hagel verwacht, wat zal leiden tot een zware avondspits. In delen van Limburg, Gelderland en Overijssel is donderdagavond plaatselijk droge sneeuw gevallen. Omdat het in het oosten van het land rond het vriespunt is, blijft de sneeuw daar liggen. In het westen en midden van het land zijn winterse buien met hagel en natte sneeuw gevallen. Die buien zullen komende nacht aanhouden. Volgens het KNMI moet het verkeer rekening houden met gladheid.

Een hevige hagelbui heeft donderdagavond op de A12 tussen Den Haag en Utrecht verkeersoverlast veroorzaakt. Er ontstond een file van 12 tot 16 kilometer lengte.

Een nog onbekende automobiliste is vrijdagochtend in Erp gewond geraakt toen ze door de gladheid uit de bocht vloog en tegen een huis botste. Volgens de politie is het dit jaar het eerste ongeval in de regio door gladheid. Over de aard van het letsel kon de politie nog niks zeggen. De bestuurster is naar het ziekenhuis vervoerd. Het huis is ernstig beschadigd en de gevel moet opnieuw worden gemetseld, aldus een woordvoerder. Het ongeval gebeurde in een scherpe bocht in het centrum van het Brabantse dorp.

Spitsverwachting vrijdagmiddag

Vrijdagmiddag worden overal in het land buien met hagel en sneeuw verwacht, waardoor de Verkeers Informatie Dienst een zware spits voorspelt.

Klik hier voor de spitsverwachting van de Verkeers Informatie Dienst

Bron: Zibb/ANP
Publicatiedatum: