Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volkstuinbezitters mogen ondergelopen groenten niet eten

Het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid waarschuwt de mensen met een moestuin. Als die vorige week onder water liep door de overstromingen, mogen de groenten niet meer opgegeten worden. Ze kwamen namelijk in contact met schadelijke bacteriƫn, virussen en micro-organismen. In het water zat niet alleen vervuild beek- en rivierwater, maar ook nog eens rioolwater en vuil uit overstroomde septische putten.

Bovendien kan in het water ook een chemische vervuiling hebben gezeten, denk maar aan overstroomde stookolietanks. Volgens het bewuste agentschap moeten de groenten niet alleen van de keukentafel geweerd worden, maar ook van de composthoop. "Afvoeren naar een containerpark is dan ook de aangewezen optie."

In de lente van volgend jaar laat de teler best ook eerst een grondstaal nemen om te zien of zijn tuintje niet te zwaar vervuild is. Daarnaast mag putwater ook niet aangewend worden als drinkwater. De putten moeten eerst worden schoongemaakt, ontsmet en de kwaliteit van het water moet eerst worden geanalyseerd.

Bron: Zita.be
Publicatiedatum: