Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israëlische telers staken voor meer Thaise werknemers

Telers uit Israël hebben verkeer geblokkeerd in de Negev regio. Ook deelde men paprika's en bloemen uit aan bestuurders om hen te waarschuwen dan alles steeds duurder wordt en dat op een dag de verse producten alleen betaald kunnen worden door de rijken. In de zuidelijke stad Netivot dumpten telers groenten en fruit op de weg. De reden voor de staking was het feit dat telers meer buitenlandse werknemers willen en de Israëlische overheid niet.

In de Israëlische landbouw werken bijna alleen buitenlandse medewerkers. Telers zijn zeer te spreken over het buitenlandse personeel. Dit jaar was er een tekort aan 4000 medewerkers, daarom waren telers op zoek naar nog meer buitenlands personeel. Het Ministerie van Binnenlandse zaken weigerde deze aanvraag te ondertekenen.

De telers hadden volgens het Ministerie de oplossing voor het tekort ook in het binnenland kunnen vinden omdat de werkeloosheid nog steeds staat op 6,2%.
Dit willen telers juist niet. Men geeft aan dat Israëlische mensen het niet leuk vinden om hard te werken, vaak problemen maken en ook meer geld kosten. Er werken ook weinig mensen uit het binnenland in de landbouw, de meesten voeren liever een ander beroep uit. De Israëlieten die in de landbouw werken, hebben meestal leidinggevende posities en doen niet het 'zware' werk. Telers zijn erg te spreken over de Thaise werknemers, die weten wat ze moeten doen en hard doorwerken.

Telers zijn bang dat het veel slechter zal gaan met de landbouw als de regering buitenlandse medewerkers niet toelaat hier te werken.