Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opnieuw daling aantal landbouwfaillissementen

In het derde kwartaal lag het aantal landbouwfaillissementen lager dan in het voorafgaande kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In totaal gingen 13 bedrijven failliet. Dit is een aanzienlijke daling ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar, toen er 39 faillissementen waren.

In de eerste negen maanden van 2010 zijn 80 landbouwfaillissementen uitgesproken. Dat is iets minder dan in diezelfde periode een jaar eerder, maar nog wel meer dan in die maanden in 2007 en 2008.

Het aantal landbouwfaillissementen is het hoogst in de tuinbouwsector. Toch daalde ook in deze sector het aantal faillissementen van 19 in het tweede kwartaal tot 8 in het derde kwartaal van 2010. Veruit de meeste tuinbouwfaillissementen waren bedrijven die zich bezighielden met de teelt van groenten, bloemen en champignons. Bij de hoveniersbedrijven en dienstverleningsbedrijven voor de akker- en tuinbouw zijn er dit kwartaal 5 failliet gegaan.

Bron: De Boomkwekerij
Publicatiedatum: