Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verpakkingen beloven te veel

Bijna 20% van fruit-producten bevat geen fruit

Bijna 1 op de 5 producten in de supermarkt met beelden of vermeldingen van fruit op de verpakking, bevatte daar niets van, volgens een onderzoek van Freshfel Europe.

In het onderzoek genaamd "Where is the fruit?" werden 207 producten uit de supermarkt onderzocht om te controleren hoeveel fruit het product bevatte.

18% daarvan bevatte helemaal geen fruit. 32% van de producten had minder dan 10% fruit inhoud. 17% van de onderzochte producten bevatten meer dan 50% fruit, volgens het onderzoek. Het feit producten die weinig of geen vruchten bevatten druist tegen de regels van de Europese Unie in met betrekking tot voedings- en gezondheidsclaims. Ook kan het voor de consument zeer misleidend werken.

Op producten kan volgens de Europese Unie een claim worden gelegd als de men met het product of de verpakking aangeeft dat er een verband bestaat tussen het levensmiddel en de gezondheid. Van de geteste producten voldeden 13,5% aan de EU-normen.

Bron: Freshfel