Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grotere rozijnenproductie Chili

Volgens de Chileense nieuwswebsite Economias y Negocios kunnen exporteurs van pitloze tafeldruiven tussen 10 en 15% van de productie voor rozijnen gebruiken. De verandering zouden de arbeidskosten verminderen en de daling van de inkomsten, veroorzaakt door de zwakke Amerikaanse dollar, compenseren.

Dit zal niet alleen het verbruik van rozijnen toenemen maar ook goed zijn voor de telers met betrekking tot een betere controle in het bedrijf. Rozijnen zijn makkelijker op te slaan. Productie en prijs zijn stabieler dan de druivenmarkt. Ook liggen de totale kosten over het algemeen een stuk lager.

Tafeldruiven en rozijnen hoeven niet met elkaar te concurreren maar kunnen elkaar aanvullen. Tijdens het afgelopen seizoen bereikten rozijnen recordwaarden van 2300 dollar per ton. Als meerder telers mee zouden doen aan deze omschakeling kan het een positieve invloed hebben op de prijs, volgens een woordvoerder.