Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plan voor 'bewaarschuur van de toekomst'

Proefboerderij Rusthoeve in Zeeland is van plan een 'bewaarschuur van de toekomst' te bouwen. Het moet een innovatief, energieneutraal gebouw worden, dat past in het Zeeuwse landschap. Het gebouw krijgt zonnepanelen, waarmee ruimtes van de Rusthoeve verwarmd en verlicht worden.

De bewaarruimte bestaat uit twee afdelingen. In het ene deel gaat de Rusthoeve haar eigen akkerbouwproducten opslaan. Het andere deel wordt een demo- en expositieruimte. In de expositieruimte kunnen bedrijven en instellingen nieuwe en innovatieve technieken demonstreren. Boeren die willen investeren in bewaring kunnen hier hun licht opsteken.

Energiebewust bewaren

In Zeeland worden elk seizoen 750.000 ton aardappelen en 350.000 ton uien opgeslagen. Op het gebied van energiebesparing zijn hier nog de nodige stappen te zetten. De 'bewaarschuur van de toekomst' wil daar een handje bij helpen.

Half januari moet duidelijk zijn of het project financieel en technisch haalbaar is. Intussen kunnen ondernemingen die met bewaring en energiebesparing bezig zijn, zich aanmelden bij ZLTO Projecten, e-mail [email protected].

Bron: ZLTO
Publicatiedatum: