Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse citrusexport stijgt met 30%

De export van citrusvruchten van januari tot oktober 2010 uit Peru bedroeg 64.000 miljoen ton met een waarde van 53,5 miljoen dollar. Dit is een stijging van 30% ten opzichte van dezelfde periode in 2009.

De mandarijn werd met 36.600 miljoen ton het meest geƫxporteerd met een waarde van 34,4 miljoen dollar. Tijdens de periode van 10 maanden ontving het Verenigd Koninkrijk de grootste hoeveelheid Peruaanse mandarijnen met een waarde van 11,7 miljoen dollar. Daaropvolgend kwamen de VS met 7,4 miljoen dollar, Canada met 6 miljoen dollar, en Nederland met 4,5 miljoen dollar.

Van de tangelo werd 21.700 ton geƫxporteerd, met een waarde van 16,5 miljoen dollar. 6,3% hoger dan vorig jaar. Nederland importeerde het grootste aantal met een waarde van 6,2 miljoen. De sinaasappelexport bedroeg 7300 miljoen ton met een waarde van 3,8 miljoen dollar. Nederland nam met 1,6 miljoen dollar het meeste af.

Denemarken was met 3,3 miljoen dollar de grootste afnemer van citroenen.

Source: freshfruitportal.com