AVI Srl en GRAPA Varieties Ltd presenteren met trots ARRA, een nieuwe reeks van pitloze druivenrassen. De druiven horen tot de familie Giumarra uit Bakersfield (Californië), met meer dan 70 jaar ervaring in de teelt en marketing van pitloze tafeldruiven.

De ARRA-druiven zijn het resultaat van tientallen jaren experimenteren en ontwikkelen door de heren Shachar Karniel en Sal Giumarra.

Klik hier voor de fotoreportage (Italiaanse onderschriften)


ARRA druiventrossen in California

AVI is een samenwerkingsverband tussen twee grote Italiaanse import-/exportbedrijven. De joint venture AVI ontstond in 2009 dankzij hun samenwerking en op initiatief van Carlo Lingua. AVI heeft de exclusieve rechten op de Europese ARRA-druiven.

Tijdens een recente reis naar Apulië kon Freshplaza bezoek brengen aan de wijngaard en deze pitloze druiven proeven. Ook kon meer informatie worden verkregen, met dank aan de heer Maurizio Simone, AVI en Doctor Farmer.

ARRA-druiven bevatten geen pitten. Een ander belangrijk voordeel is dat ze makkelijk te onderhouden zijn in de wijngaard, doordat er geen kleine druiven bij zitten.

In samenwerking met diverse groepen werden er 2 jaar lang proeven gedaan om de druiven zo goed mogelijk te telen naar de behoefte van de consumenten en producent. Men is tot nu toe erg te spreken over de resultaten.


Rino Storelli (AVI), Vito Caputo en Maurizio Simone (AVI).

ARRA-druiven zijn beschikbaar in alle gangbare kleuren (wit, rood, donkerblauw), en onderscheiden zich van andere druiven door een aantal kenmerken:

- De vruchten vallen of splijten bijna nooit;
- Absoluut geen pit te vinden;
- Ze zijn meer homogeen dan andere pitloze druiven. (lijken meer op elkaar)

De goede vruchtbaarheid en productiviteit dit jaar zijn verrassend en de royale afmetingen van de druiven zijn opmerkelijk (maat 20 of hoger). Ook blijven druiven lang goed nadat ze rijp geworden zijn.

Klik hier voor de fotoreportage (Italiaanse bijschriften)Maurizio concludeert: "We nodigen alle telers van tafeldruiven uit om contact met ons op te nemen als ze op de hoogte willen worden gehouden. AVI is niet beperkt tot de gepatenteerde varianten van ARRA, maar biedt technische en juridische bijstand met het oog op bescherming van deze rassen."

Contact:
A.V.I. Srl
Rino Storelli - voorzitter
Mob.: +39 335 1282029
rino.storelli@avifruit.com

Carlo Lingua - Vice-voorzitter
Mob.: +39 348 7822078
carlo. lingua@avifruit.com

Paolo Carissimo - Sales Manager
Mob.: +39 335 396836
paolo.carissimo@avifruit.com

Maurizio Simone
Mob.: +39 333 5929981
maurizio.simone@avifruit.com