Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
crop-coördinator komkommer Marcel van Koppen van Rijk Zwaan:

"Hét moment om marktaandeel komkommers terug te pakken op Europese markt"

"De afgelopen 20 jaar zijn de arealen komkommer in de landen om ons heen gegroeid, terwijl het teeltoppervlak in Nederland juist is gekrompen. Ondanks hogere producties per m2, heeft de Nederlandse komkommerteelt dan ook nogal wat marktaandeel moeten inleveren", zegt crop coördinator komkommer Marcel van Koppen van Rijk Zwaan in de onlangs verschenen komkommerspecial Seeds & Services.


"De laatste jaren is het komkommerareaal in Duitsland gestaag gegroeid. Op dit moment staat in onze belangrijkste exportmarkt 275 hectare. In 2010 zagen we dit areaal echter voor het eerst krimpen, terwijl we dezelfde ontwikkeling zagen in een aantal andere belangrijke Europese productiegebieden. Ook in Nederland is 25 tot 30 hectare minder komkommers geteeld. Mogelijk heeft dit bijgedragen aan het betere rendement dat we dit jaar in de komkommerteelt zien", zegt Van Koppen.

"Voor komend jaar verwachten wij opnieuw een inkrimping van het areaal in Duitsland. Ook in Spanje verwachten we deze winter en het komende voorjaar geen groei. Nú is dan ook het moment om weer marktaandeel terug te gaan pakken op de Europese markt", vindt de crop coördinator. "Dat kan alleen door optimaal gebruik te maken van de sterke punten van het Hollands product. Met onze teelttechniek kunnen we immers het schoonste kwaliteitsproduct leveren tegen een concurrerende prijs."

Bron: Seeds & Services Komkommer, Rijk Zwaan
Publicatiedatum: