Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christian de Haas, Jaguar:

"Afzet Marokkaans citrus verloopt moeizaam"

Tholen - De markt voor de clementines is momenteel weinig opbeurend te noemen. Christian de Haas van Jaguar vertelt dat de prijzen behoorlijk onder druk staan door de grote aanvoer. "Er zijn te veel clementines op de markt, uit zowel Spanje als Marokko, en er zijn vooral veel kleine maten beschikbaar."

Sinds enkele weken zijn de Berkane clementines op de markt. Deze zijn kwalitatief beter en mooier op kleur dan de eerste aanvoer. Toch lijkt dit de afzet volgens hem niet te bevorderen. "De Spaanse clementines zijn eerder beschikbaar en als die bevallen schakelt men niet zo snel over op Marokkaanse, waarvan de maten dit jaar klein uitvallen."

De prijzen voor Agadir/Beni mellal clementines liggen momenteel op de top rond de
€ 7/10 kg terwijl deze gemakkelijk € 9/10 kg zouden moeten opbrengen. Christian verwacht weinig verandering van de markt voor de komende periode. "In januari zal er wellicht een opleving zijn omdat dan de beste Spaanse clementines van de markt zijn en de Nour-clementines uit Marokko op de markt komen, waarvan er dit seizoen minder beschikbaar zullen zijn."


Ook voor de sinaasappelen verwacht de importeur eensoortgelijk marktbeeld. Er zijn grote volumes beschikbaar en tevens veel kleinematen. "Wij zullen dit seizoen waarschijnlijk geen Navels ontvangen maar wachten op deSalustiana's die voor de feestdagen zullen arriveren en de Sanguina's die eindjanuari beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:
Christian de Haas
Jaguar, the fresh company
Handelsweg 180
2988 DC Ridderkerk
Tel: (0180) 75 05 00
Fax: (0180) 75 05 10
www.jaguarfreshcompany.com