Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Perry Falter van Ecoville:

"Erg belangrijk om onderscheidend bezig te zijn in onze sector"

Tholen – Ecoville bedient twee verschillende markten: de groothandels en horeca voorzien zij van biologische agf en consumenten kunnen bij de marktkramen in Amstelveen, Den-Haag en Dordrecht terecht. De klant kan online tot een dag voor de betreffende markt via een bestelformulier zijn boodschappenlijstje doorgeven.

Eigenaar Perry Falter is zelf iedere week op deze markten te vinden. "Ik ben geen kantoortijger, ben het gelukkigst wanneer ik zelf op de markt sta", zegt hij. "Het gaat om beleving, aanvoelen of mensen ervoor 'in' zijn. Klanten zijn vaak bereid om iets uit te proberen. Soms komen ze dan terug met een uitgebreid verslag, dat is erg leuk."

Perry is al acht jaar op de markt te vinden. "Mijn vader werkte in een watertoren waarin een verswinkeltje zat. In de opstartfase draaide de winkel nog niet optimaal. Ik heb een horeca-achtergrond en dus de nodige productkennis. Zodoende werd mij gevraagd om de overgebleven groenten op de markt de verkopen. Dot vond ik zo leuk, dat ik besloot om hier verder mee te gaan." Inmiddels is Ecoville uitgegroeid tot één van de weinige Skal-gecertificeerde horecagroothandels in Nederland.

Ecoville werkt zoveel mogelijk met Nederlandse producten en regionale tuinders. "Ook werken we met een seizoenskalender. Ons doel is om de kok een handig hulpmiddel te bieden zodat hij bij het samenstellen van zijn menu rekening kan houden met seizoensgebonden producten, schaarste en kostbare importartikelen." Wanneer iets niet in Nederland verkrijgbaar is importeert Ecoville voornamelijk producten uit Italië, Frankrijk en Spanje. De komende jaren gaat Ecoville zich meer richten op arbeidsintensieve producten werken. Dit gaat op twee zorgboerderijen plaatsvinden. "Een nieuw initiatief dat het mogelijk maakt om nog meer vergeten groentesoorten en exclusieve gewassen aan te bieden.""Biologisch is op zichzelf al een kleine markt, daarom vind ik het belangrijk om onderscheidend bezig te zijn te zijn. Bijzondere gewassen (specials) en vergeten groenten zijn gewoon het leukst. We werken nu bijvoorbeeld aan geboste peen in vijf kleuren. Dit wordt een pakketje met paarse, witte, oranje, zwarte en gele penen. Ook sojaboontjes, haverwortel en zoetstofplant Stevia behoren bijvoorbeeld tot het assortiment."

"In overleg met onze 'huistuinders en boeren' wordt op verschillende velden altijd wel iets nieuws geteeld, of we proberen een oud ras weer interessant te maken al moet het natuurlijk wel te verhandelen zijn."

Ecoville werkt samen met Rungis. De bedrijven delen ook een pand in Barendrecht. "Wij gaan beiden voor exclusiviteit en kwaliteit en versterken elkaar hierin", aldus Perry. "Door onze krachten te bundelen kunnen wij een nóg bredere markt bedienen en de service optimaliseren. Een kok wil niet nadenken over minimale afnamen of vaste besteltijden. Voor het leveren van horecabedrijven moet je uiterst flexibel zijn; soms gaat het om het naleveren van vijf komkommers, de volgende keer lever je twintig kisten."

Voor meer informatie:
Perry Falter
Ecoville
Tel: 078 8444729
[email protected]
www.ecoville.nl