Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stuurgroep TA wordt Platform Landbouw, Innovatie & Samenleving

De stuurgroep Technology Assessment (TA) van het voormalige ministerie van LNV is opgericht in 1993 om de minister te adviseren over de gevolgen van nieuwe technologie├źn voor de samenleving. De afgelopen twintig jaar is de missie breder geworden. Tijd voor een nieuwe naam: Platform Landbouw, Innovatie & Samenleving.

De onafhankelijk gepositioneerde stuurgroep TA is ontstaan omdat het toenmalige ministerie van LNV behoefte had aan meer inzicht in de maatschappelijke gevolgen van nieuwe technologie├źn. In de loop der jaren werd deze 'technology assessment' echter steeds meer een vast onderdeel van lopend onderzoek. Wel had het ministerie behoefte aan adviezen over andere kennisgerelateerde maatschappelijke vraagstukken. Daarom is enkele jaren geleden besloten de missie van de stuurgroep te verbreden. Nu is ook de naam aangepast: Platform Landbouw, Innovatie & Samenleving. Deze naam sluit ook aan bij de nieuwe naam van het ministerie: Economische Zaken, Landbouw & Innovatie.

De missie van het Platform is het vroegtijdig signaleren van maatschappelijke vraagstukken op het vlak van landbouw, natuur en voedsel. Deze vraagstukken zullen worden verbonden met wetenschap, technologie en samenleving. Het platform brengt hierover advies uit aan de bewindslieden van EL&I, en aan andere betrokken maatschappelijke spelers. Deze week zal het platform het eerste advies onder zijn nieuwe naam naar buiten brengen. Het betreft een advies over bedrijfsleven en biodiversiteit dat het Platform heeft aangeboden aan minister Verhagen.

De komende weken zal worden gewerkt aan een nieuwe website. Intussen kunt u nog alle informatie over het platform vinden op www.stuurgroepta.nl. Zie de bijlage voor een overzicht van leden en recente publicaties van het platform.
Publicatiedatum: