Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische telers gaan op 'studiereis' naar Duitsland en Nederland

Negen fruittelers uit heel Australië krijgen via AUSVEG de mogelijkheid om mee te doen met een studiereis voor telers door Duitsland en Nederland. Deze reis neemt 10 dagen in beslag en vind begin 2011 plaats. Men zal tijdens de reis ook de Fruit Logistica in Berlijn aandoen. Deze beurs trekt jaarlijks circa 54.000 bezoekers uit meer dan 125 landen over de gehele wereld.

In het begin van dit jaar leidde AUSVEG al een studiereis voor telers naar Israël, Berlijn en Spanje. De feedback was erg positief, met name over de Fruit Logistica. Tijdens andere AUSVEG-reizen werden Nieuw-Zeeland en Amerika bezocht.

Deze reizen bieden Australische telers een unieke kans om kennis over agf-teelt op te doen. Men richt zich op de teeltbedrijven en locaties die het maximale niveau van inzicht zal bieden aan de telers.

Het project wordt gefinancierd door middel van HAL met behulp van vrijwillige bijdragen van de industrie en fondsen van de Australische regering .Ook worden telers verplicht om een bijdrage van 5500 dollar te leveren.

Volgens een medewerkster van AUSVEG is dit een geweldige kans voor telers uit Australië om te netwerken en meer te leren over groenten- en fruitteelt in het buitenland.