Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenoogst Seawater Greenhouse gepland in tweede week december

Het toenemende belang van duurzame teeltpraktijken heeft Seawater Geenhouse op het idee gebracht om groenten in de woestijn te gaan telen. Het bedrijf biedt een goedkope oplossing door een jaarronde teelt mogelijk te maken in 's werelds heetste en droogste gebied. Dit gebeurt met behulp van zeewater en zonlicht. De technologie bootst natuurlijke processen na.Het eerste project vond in 1992 plaats in Tenerife. In Engeland was een prototype verbouwd en vervolgens verscheept naar Spanje. Dit proefproject toonde het potentieel voor andere droge gebieden aan. Daarna is een dergelijke kas in Abu Dhabi gebouwd om het concept in een ander klimaat met een hogere luchtvochtigheid te proberen, ook dit was een succes. De kas voorziet in een koeler waardoor het hele jaar door gewassen geteeld kunnen worden. Het systeem is ook niet afhankelijk van grondwater, wat een belangrijk voordeel biedt voor de landbouw.

Op dit moment zijn duizenden verse rode tomaten slechts enkele weken verwijderd van de oogst in Seawater Greenhouse. De 45.000 snelgroeiende planten zijn al voorzien van 90.000 kleine groene tomaten. Naar verwachting zullen de tomaten de tweede week van december geoogst worden. Deze eerste pluk zal ongeveer een week duren en zal rond de 25.000 tomaten opleveren.

Contact:
Philipp Saumweber
Seawater Greenhouse
2a Greenwood Road
London E8 1AB
P: +44 (0) 203 15 00 555
F: +44 (0) 203 15 00 556
M: +44 (0) 7748 30 66 99
www.seawatergreenhouse.com