Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Intentieovereenkomst getekend met Deli XL

Landelijke dekking voor L. van Gelder groente en fruit

AGF specialist L. van Gelder maakt bekend het voornemen te hebben om zowel AGF specialist Verhaaren met vestigingen in Tilburg en Venlo als Stavasius in Groningen over te nemen van foodservice groothandel Deli XL. Hiermee verzekert L. van Gelder zich van een landelijke dekking voor al haar doelgroepen: AGF speciaalzaken, groothandels, cateraars, grootkeukens, de institutionele markt en horeca. Naast de overname van de AGF bedrijven gaan L. van Gelder en Deli XL een intensieve samenwerking aan. Door deze samenwerking vergroten Deli XL en L. van Gelder de activiteiten in AGF en versterken zij hun positie in de markt.Sterke uitbreiding AGF-activiteiten

Deli XL en L. van Gelder verwachten samen verder te groeien in AGF-omzet en -volume. Dick Slootweg, algemeen directeur Deli XL: "Wij zijn drie jaar geleden gestart met de participatie in en overname van verschillende versbedrijven, met als doel om effiencyvoordelen te behalen en meer samenwerking te krijgen in de keten van versproducten. Het minderheidsbelang in L. van Gelder en de verkoop van de aandelen in Verhaaren en Stavasius past in deze lijn en versterkt de activiteiten van Deli XL in dagvers."

Visie en gedrevenheid

"Hollandse nuchterheid, een moderne bedrijfsvoering en een hoog kwaliteitsniveau kenmerken L. van Gelder, waarden die goed passen bij Deli XL. Door deze samenwerking verwachten wij een nog sterkere landelijke verspropositie en het is dan ook onze doelstelling om ons marktaandeel in de horeca te
vergroten" zo laat Dick Slootweg weten.

Landelijk vertegenwoordigd

Door de volledige overname van Verhaaren en het meerderheidsbelang in Stavasius creƫert L. van Gelder landelijke dekking. Zowel Verhaaren, Stavasius als L. van Gelder zullen synergievoordelen uitwerken op het gebied van logistiek, commercie en inkoop. Gerrit van Gelder, algemeen directeur L. van Gelder B.V.: "De samenwerking met marktleider Deli XL is erop gericht om afnemers in de institutionele markt, horeca en catering in heel Nederland te voorzien van aardappelen, groenten en fruit. Wij passen uitstekend bij Deli XL en delen de visie van Deli XL op de foodservice markt." Dick Slootweg en Gerrit van Gelder verwachten dan ook een vruchtbare samenwerking.

L. van Gelder

L. van Gelder is een bedrijf dat zich richt op de levering van onbewerkte, panklare en gegaarde aardappelen, groenten en fruit, salades en maaltijden. Dagelijks worden de producten via het eigen distributiekanaal afgeleverd bij afnemers in de institutionele wereld, horeca, retail- en detailhandel en de scheepvaart. L. van Gelder is gecertificeerd volgens de normen van HACCP en BRC higher level. Het bedrijf heeft zo'n 180 medewerkers in dienst. Als geen ander weet de onderneming wat haar afnemers wensen en wordt met hard werken een ruime klantengroep dagelijks voorzien van dagverse kwaliteitsproducten.

Deli XL:

Deli XL is totaalleverancier voor de foodservice markt. Wij zijn onze klanten in horeca, catering en zorg van dienst met betrouwbare leveringen, een totaal assortiment en additionele diensten. Deli XL maakt deel uit van The Bidvest Group Limited (Bidvest), een internationale service-, handels- en distributiemaatschappij, beursgenoteerd in Johannesburg Zuid-Afrika (JSE), met bedrijven en activiteiten op vijf continenten. Wereldwijd werken bij Bidvest meer dan 100.000 mensen. Deli XL valt binnen de divisie Bidvest Foodservice, waarin de foodservice-activiteiten zijn opgenomen.
Publicatiedatum: