Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-tas duurder dan niet-bio-tas

Belgen vergelijken prijzen met boodschappentassen

Bio heet duur te zijn. Heel duur zelfs. Maar klopt dat ook? En zit er misschien, eindelijk, beweging in de prijzen? De Belgische krant Netto hield vier boodschappentassen tegen het licht.

Uit de jaarlijkse steekproef die het Vlaams Centrum voor Agro en Visserijmarketing (VLAM) houdt, blijkt dat bioproducten vorig jaar gemiddeld een derde meer kostten. Achter dat gemiddelde gaan grote verschillen schuil. Terwijl voor een bio-braadkip in 2009 liefst 71 procent meer betaald moest worden dan voor een 'klassieke' kip, bedroeg het prijsverschil voor een groenteburger slechts 19 procent.

In de steekproef is gekeken naar de vraag of het prijsverschil afhankelijk is van het eetpatroon. Daarom is een neutrale mand samengesteld met pasta, groenten en fruit en een ongezonde mand met meer snacks, vlezen en sauzen. In beide manden zit in ieder geval 1 bio-product dat goedkoper is dan de niet-biovariant. De totaalprijs van de bio-boodschappentas is in beide gevallen hoger: 27,03 euro tegenover 20,36 euro en 57,99 euro tegenover 47,22.

Bekijk hier het volledige artikel.

Bron: Netto.be
Publicatiedatum: