Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kersthapjes worden steeds origineler

Kerstdiner met miniatuurgroenten en lychee-coctail

Wie dacht dat een aloude kalkoen op de feesttafel het summum van festiviteit is, zal dit najaar nog grote ogen trekken. De kersthapjes worden namelijk extravaganter met de minuut. Wat dacht u van ganzenlever met siroop of speculaas, bubbelgum om te drinken en een ijzige rijstpap?

Luikse siroop en speculaas zijn dit najaar niet weg te denken van de feesttafel. De klassiekers worden gecombineerd met ganzenlever. Een beetje foie gras, een druppeltje Luikse siroop of een crumble van speculaas en dat alles netjes geserveerd op een lepeltje.

Voor de jongeren aan tafel brengt warenhuis Delhaize dan weer een non-alcoholische cocktail op de markt met de smaak van kauwgom. Het goedje zou heerlijk smaken met lychee.

Ben je nogal een designfreak, ook qua bordschikking? Dan kan je dit najaar uitpakken met miniatuurgroenten. Zo serveer je je gasten een hele bloemkool, raap, prei of biet zonder dat je het esthetische aspect uit het oog verliest.

In Japan doen ze het al jaren: hun runderen masseren om het vlees extra mals te maken. Nu komen ze ook in Belgiƫ aanzetten met gemasseerd vlees. Zo kan je een gemasseerd varkenshaasje kopen. De lekkernij is ingewreven met citroen en zeezout waardoor het extra mals en kruidig wordt.

Fans van de aloude rijstpap kunnen dit najaar dan weer verrassen met hun lievelingsdessert. Breughel staat namelijk garant voor een ijs gemaakt van rijstpap met bruine suiker. De smaak is alvast authentiek.

www.zita.be
Publicatiedatum: