Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groot aandeel voor groente en fruit

Italië: Biologische verkoop groeit met 11 procent in 2010

Biologisch valt steeds meer in de smaak bij de Italiaanse consument. Dit blijkt ook uit een rapport van Ismea. Hieruit blijkt dat het aantal aankopen door huishoudens met 11 procent is gestegen in de eerste negen maanden van dit jaar. Ook de afgelopen jaren was de trend al positief, met stijgingen van 6,9 procent en 5,2 procent in respectievelijk 2009 en 2008.

Vooral de verse en verwerkte groenten en fruit hebben met 22 procent een groot aandeel in de bio-aankopen. Dit is met 4 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De aubergine-verkoop is met 70 procent gestegen. De tomatenverkoop daalde juist met 10 procent en de perenverkoop met 4.9 procent.

De verkoop in de hypermarkten is met 21,7 procent gegroeid, de supermarkten registreerden echter een daling van 1 procent ten opzichte van de eerste negen maanden van 2009.

Op regionale basis zijn ook verschillen merkbaar. De grootste stijgingen zijn waarneembaar in Zuid-Italië en Sicilië (+25,3 procent) en het Noordoosten van Italië (+15,4 procent), maar bio groeit ook in de Noordwestelijke regio's (+9,7 procent), Midden-Italië en Sardinië (+3,3 procent). De consumptie van biologische producten is vooral in de Noordelijke gebieden nog steeds zeer onevenwichtig.