Italië: Biologische verkoop groeit met 11 procent in 2010
Vooral de verse en verwerkte groenten en fruit hebben met 22 procent een groot aandeel in de bio-aankopen. Dit is met 4 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. De aubergine-verkoop is met 70 procent gestegen. De tomatenverkoop daalde juist met 10 procent en de perenverkoop met 4.9 procent.
De verkoop in de hypermarkten is met 21,7 procent gegroeid, de supermarkten registreerden echter een daling van 1 procent ten opzichte van de eerste negen maanden van 2009.
Op regionale basis zijn ook verschillen merkbaar. De grootste stijgingen zijn waarneembaar in Zuid-Italië en Sicilië (+25,3 procent) en het Noordoosten van Italië (+15,4 procent), maar bio groeit ook in de Noordwestelijke regio's (+9,7 procent), Midden-Italië en Sardinië (+3,3 procent). De consumptie van biologische producten is vooral in de Noordelijke gebieden nog steeds zeer onevenwichtig.