Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"André van Damme: "Brede vraag zorgt voor prijsstijging"

Uienprijs naar 30 cent in de baal

Tholen - De uienprijs is inmiddels opgelopen naar een niveau van 30 cent in de baal. "Er is een brede vraag naar uien en dat maakt de prijsstijging verklaarbaar. Zo zijn Afrika en Rusland tegelijkertijd aan de markt, terwijl die landen elkaar ander jaren vaak opvolgen", zegt André van Damme van Dacomex uit Sint-Maartensdijk. De handelaar voorziet nog wel een verdere stijging. "Waarom zou die stoppen?""Er zijn weinig markten die overvoerd kunnen worden. Daardoor wordt deze prijs ook geaccepteerd. Ik kan veel meer verkopen, dan ik op voorraad heb. De telers hebben momenteel een machtspositie", zegt Van Damme. "Deze 'grage' markt zorgt wel voor een goede marktsituatie. Anders kon de vraag na een piek weleens terugvallen, maar nu zal je niet zo snel prijsdruk krijgen."

"Kwaliteitsproblemen zijn er wel. Het grootste probleem is de kleur van de uien. Gelukkig zijn er wel Oostbloklanden als Polen die een mindere kwaliteit accepteren. Zo halen we de onderkant van de kwaliteit uit de markt", zegt Van Damme. Ook bij Dacomex moet er nog 15 hectare af land komen. "Die komen er wel vanaf, alleen de vraag is of ze voor de industrie of verse markt in aanmerking komen."


Voor meer informatie:
André van Damme
Dacomex
Provincialeweg 46
4695 RK Sint-Maartensdijk
Tel: 0166-662550
www.dacomex.nl