Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Statistieken In-Co t/m week 43

Tomatenprijs stevig, voorsprong paprika op vorig jaar onderuit



Het prijsverloop van de maand oktober verliep niet volgens de verwachting. Door een matige aanvoer van losse en trostomaat bleef de prijs best stevig. De middenprijs van de losse tomaat lag in oktober dit jaar 0,20 €/kg hoger dan in 2009. Voor trostomaat was deze zelfs 0,30 €/kg hoger. Vooral de grote internationale vraag naar tomaat en de matige aanvoer lagen aan de basis van deze prijsevolutie. Voorlopig blijft de prijs boven de 1 euro per kg hangen.



Voor aardbeien lag dit enigszins anders. De middenprijs lag gemiddeld 0,80 €/kg lager dan dezelfde periode vorig jaar. Een zwarte maand in de aardbeistatistiek die gelukkig recent helemaal is gekeerd. Vooral grote volumes in de internationale markt zorgden voor deze prijsval.



Komkommer heeft na twee slechte jaren eindelijk opnieuw een goed jaar. Ook in de maand oktober lag de middenprijs per stuk merkelijk hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Meer bepaald 0,06 €/stuk hoger of een prijs van 0,34 €/stuk.



De voorsprong die paprika ten opzichte van 2009 had opgebouwd, werd de laatste maand flink onderuit gehaald. Onder andere enkele problemen met kwaliteit, deden het vertrouwen in het product flink dalen.



Het verschil tussen de kleuren was heel wisselend. Rode en oranje paprika behielden nog een voorsprong van 0,30 €/kg en 0,40 €/kg t.o.v. 2009. Voor gele paprika was er geen verschil meer in middenprijs tussen oktober 2010 en 2009. En voor groene paprika was het verschil zelfs negatief. Met 0,41 €/kg lag de middenprijs 0,09 €/kg lager dan oktober 2009.



Het seizoen loopt stilaan op zijn eind en de laatste loodjes kunnen nog zwaar wegen!

Bron: Nieuwsbrief In-Co
Publicatiedatum: