Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België overweegt wederom VLAM-stand op PMA 2011

Van 15 tot 18 oktober jongstleden vond de PMA Fresh Summit plaats in Orlando – Florida (USA). De Produce Marketing Association (PMA) Fresh Summit International Convention & Exposition trok 18.284 deelnemers uit 58 landen aan. Meteen een nieuw record in de 61-jarige geschiedenis van deze beurs. Wat ooit startte als een netwerkevent is door de jaren heen uitgegroeid tot de grootste beurs in groenten en fruit in Noord Amerika.

In 2008 werd er door de Sectorgroep Groenten en Fruit van de VLAM beslist dat er geen stand meer zou worden genomen op de PMA. In die periode was de afzet van groenten en fruit vanuit Europa naar de VS tot een absoluut minimum herleid. De belangrijkste redenen hiervoor waren de zwakke dollar/sterke euro, hoge transportkosten en concurrentie vanuit Mexico en Canada.

Twee jaar later blijkt dat deze beslissing niet helemaal de juiste was. Opnieuw wordt er meer naar de VS geëxporteerd. In tegenstelling tot Nederland, die hun focus op de VS nooit hebben verzwakt, heeft België de laatste twee jaar relatief weinig op Amerika gewerkt. Momenteel wordt er bekeken of er in 2011 opnieuw een VLAM-stand wordt voorzien op de PMA.

Volgend jaar wordt de PMA Fresh Summit gehouden van 14-17 oktober 2011, in Atlanta – Georgia. Voor meer informatie, bezoek www.pma.com/freshsummit

Bron: Nieuwsbrief In-Co

Publicatiedatum: