Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frugi Venta roept op tot bekendmaking van producenten en exporteurs

Project India-Dutch van start om residu-problemen te voorkomen

Tholen - In april van dit jaar ontstond grote onduidelijkheid over de import van druiven uit India, nadat er in een lading druiven een groeiregulator werd gevonden waarvoor de EU geen MRL heeft vastgesteld. Met deze problemen nog in het geheugen wordt samen met de Landbouwraad in New Delhi en de nVWA samengewerkt om in India een structurele oplossing te creƫren.

Op korte termijn gaat het India-Dutch GtoG project van start onder de naam "foodsafety standards in international trade". Dit project is geheel gericht op het opbouwen van awareness bij telers en faciliteren en versterken van pre-testing activiteiten als mede het testen naar de standaard van o.a. de EU. Hierbij staat ongestoorde handel voor het seizoen 2011 en daarna voorop.

De plv Inspecteur Generaal van de nVWA zal op 24 en 25 november een aantal presentaties en gesprekken voeren in Mumbai en Pune. De bedoeling is om gezamenlijk met de Grape Association en APEDA in Pune allereerst het druiven verhaal expliciet neer te zetten en stil te staan bij de handel voor seizoen 2011. Aansluitend zal de IG ook Delhi bezoeken om met de autoriteiten hier een en ander in deze lijn te bespreken.

Frugi Venta is verzocht een lijst van Indiase exporteurs en producenten te overleggen die kunnen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de genoemde activiteiten in Pune. Nederlandse importeurs worden gevraagd hun relaties, specifiek en alleen voor dit doel, aan Frugi Venta bekend te maken. "Indien u dat voor komend weekend wilt doen zijn wij u daarvoor zeer erkentelijk", aldus Peter Verbaas van de brancheorganisatie.

Voor meer informatie en aanlevering van de data:
Peter Verbaas
Fugi Venta
info@frugiventa.nl
www.frugiventa.nl