Op Biologische Kwekerij Zuidbos telen Geertje Aangeenbrug, haar man Ad en haar broer Hans maar liefst zestig tot zeventig verschillende groenten. "Andere telers doen maar drie of vier groenten", zegt Geertje. “Maar hoe meer je er hebt, hoe kleiner de kans op ziekten en plagen. Bovendien vind ik het heerlijk, al die verschillende soorten. Ik mag graag shoppen op de tuin, een kistje van dit halen, een kistje van dat.”

In deze tijd van het jaar staat er echter niet veel meer op het land. De kolen groeien nog, net als de rammenas, spruitjes, knolselderij en prei. En de boerenkool natuurlijk. Moeten alle andere wintergroenten de grond uit vóór het gaat vriezen, de boerenkool mag blijven staan. Want deze koning onder de wintergroenten wordt alleen maar lekkerder bij een temperatuur onder nul.

De groentewinkel van Biologische Kwekerij Zuidbos is het hele jaar open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur. Adres: Zuid Bosweg 17, Noordgouwe. T 0111-40 60 55 of www.zuidbos.nl.

Bron: plusonline.nl