Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vroege kersenvariëteiten getroffen door regen in Australië

De Australische kersenoogst is getroffen door de vele regen die er de laatste tijd is gevallen. Omdat het seizoen met 10 tot 12 dagen is vertraagd zijn met name de vroege variëteiten beschadigd. Sommige telers hebben 50% van hun oogst verloren zien gaan en in een aantal gebieden zijn de vroege variëteiten getroffen door hagel.

Trevor Ranford, CEO van Cherry Growers Australië, laat weten dat het grootste gedeelte van de productie echter nog moet gerijpt en geoogst moet worden. Deze variëteiten profiteren juist van de regen, aangezien het land vaak te kampen heeft met een watertekort. Het is volgens hem nog te vroeg in hoeverre dit effect heeft op de prijzen. "Maar de kersen die uitstekend van kwaliteit zijn, de grote maten, zullen altijd goed betaald worden."

De Australische kersen gaan naar 40 verschillende landen waarbij Hong Kong, Thailand, Singapore, Maleisië, Midden-Oosten, VK, Rusland, Europa en Taiwan belangrijke bestemmingen zijn. Kleine volumes worden tevens verscheept naar de VS en Tasmanië. Men verwacht dit seizoen een productie van 12,000 and 13,000 ton. Of dit gehaald wordt zal afhangen van de weersomstandigheden voor de rest van het seizoen.