Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"rustige markt aan zowel aanbod- als afzetkant"

Stabiele prijzen Hollands hardfruit

Tholen - Het aanbod van de appelen en peren wordt nog steeds gekenmerkt door een afwachtende houding van de telers. De verwachtingen van de marktontwikkeling voor het hardfruit blijven hoog waardoor de aanvoer overzichtelijk blijft. Peters Fruithandel laat weten dat de afzetmarkt ook erg rustig is waardoor de prijzen stabiel zijn. "De handel is deze week heel kalm." Oorzaak hiervan kan volgens de exporteur de aanwezigheid van het vele citrus zijn waarmee veel acties zijn gepland.

De afzet van Elstar wordt nog steeds gekenmerkt door stabiele prijzen, waarbij weinig fruit van topkwaliteit beschikbaar is. Er is een beperkt aanbod aan Conference, met name klasse II voor export, en vaste prijzen. Dit meldt Marktservice Hardfruit Nederland. Volgens Peters Fruithandel loopt de perenmarkt wel aardig door maar zou wel actiever mogen. Verder wordt de export volgens de handelaar ook bemoeilijkt door de situatie in Rusland, dat een belangrijke markt is. "Het land accepteert geen keuringscertificaten meer van het KCB waardoor andere manieren worden gezocht om het fruit naar Rusland uit te voeren."