Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“export wellicht verdubbeld door grote volumes”

Chileens kersenseizoen van start

Tholen - Het kersenseizoen in Chili is begonnen. De nieuwe oogst begon dit jaar slecht. "Vorige week maandag, op de eerste plukdag, hebben we veel regen gehad en dat heeft behoorlijke schade aangericht", aldus André Luteijn van Chilfresh. Hij laat weten dat een groot deel van vroege variëteiten zijn getroffen door de hevige regenval. "Voor de gehele productie blijft de schade echter beperkt."

De Chileense productie is dit seizoen groot. Chilfresh verwacht dan ook grote volumes te kunnen exporteren. De eerste kersen gaan momenteel al per luchtvracht richting Europa en de verschepingen zullen vanaf begin december starten. André verwacht dat er dit seizoen, gezien de grote volumes, misschien wel 50% meer kersen naar Europa gaan.

De kwaliteit van de kersen is goed. André vertelt dat er wel verschillen zijn tussen de diverse merken, zeker in vergelijking met vorig jaar toen de gehele productie uitstekend was, maar over het algemeen zijn de kersen prima. Hij verwacht dan ook een positief seizoen tegemoet te gaan. "De rendementen zullen gezien de grote volumes wellicht wel iets lager liggen dan vorig jaar toen de prijzen zeer goed waren."

Belangrijke bestemmingen van Chilfresh zijn Azië, Europa en de Verenigde Staten. De kersen worden o.a. verhandeld onder de eigen merken Polar en Andes.

Voor meer informatie:
André Luteijn
Chilfresh
Tel: (56-75)329648
Fax: (56-75)329609