Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Na tientallen jaren weer Ierse aardappelexport

Ierse aardappelen worden voor het eerst in tientallen jaren weer geëxporteerd. De reden hiervoor was het feit dat in de rest van Europa de oogst laag was, en in Ierland juist erg hoog. De oorzaak voor de slechte oogst in Europa waren de slechte weersomstandigheden. Op dit moment worden de aardappelen al geëxporteerd naar verschillende delen van Europa. Voor de export naar de Russische markt worden speciale inspecties uitgevoerd.

De verwachting was dat 16.000 ton van de Ierse aardappelen naar Rusland zou worden geëxporteerd. Dit verliep anders dan gepland, en was een nieuwe ontwikkeling voor Ierland.

Er was dit jaar een opmerkelijk hoge aardappeloogst. Er was een daling in het areaal, maar een stijging in de oogst. Dit resulteerde in een opbrengst van 43,2 ton per hectare, een stijging van 28% in vergelijking met 2009. De goede oogst was hoofdzakelijk bereikt door de goede weersomstandigheden. Ook waren er dit jaar minder gevallen van aardappelziekte. Nog een opvallende verandering in 2010 was de vraag naar kleinere verpakkingen en hogere kwaliteit.

Source: irishtimes.com