Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: daling aardappelproductie verwacht

De voorlopige raming van 'The Potato Council' van de totale productie in Groot-Brittanniƫ voor 2010 is 5,817 miljoen ton. Dit is een daling van 6,1% in vergelijking met 2009. Dit getal is gebaseerd op de productie van 316 gewassen in de 'Grower Panel' en kan tot 3% verschillen.

De groeiomstandigheden van dit seizoen waren verschillend. Het was een koud en nat voorjaar, waardoor het planten vertraging opliep. Ongeveer 88% was begin mei geplant, terwijl het jaar ervoor opdat moment meer dan 90% was geplant. De vroege teelt begon ook wat later, hoewel de vraag toen al groot was. Het zomerweer was gevarieerd. De over het algemeen droge teeltperiode resulteerde in een toename van gevallen van schurft en verkleining van de aardappelen. Hierdoor was het oogsten uitgesteld, waardoor bij de meeste gevallen de bulktarieven verhoogd werden.

Voor het volledige rapport klik hier