Lage consumptie groenten en fruit in VS kost 56 miljard dollar
De lage consumptie van groenten en fruit heeft verschillende oorzaken. Ondanks het feit dat groenten en fruit gezond zijn, wordt er minder zelf gekookt en meer buiten de deur gegeten. Daar komt bij dat de consumptie groenten en fruit in restaurants heel laag is. Restaurants zijn goed voor 3% van de fruitconsumptie en 15% van de groenten.
Omdat Amerikanen maar 43% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit eten, en 57% van de groenten, stijgen de kosten voor de gezondheidszorg. Dit kost ongeveer 56 miljard dollar per jaar.
Om gezonder te eten kunnen ouders het goede voorbeeld geven aan kinderen door meer groenten en fruit te eten. Ook meer thuis eten kan helpen. Mensen die thuis eten, eten over het algemeen meer groenten en fruit dan elders. Kinderen moeten ook meer gestimuleerd worden om thuis meer gezonde tussendoortjes te eten, en betrokkenheid bij de groei of het klaarmaken van groenten en fruit.
Bron: ibtimes.com