Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage consumptie groenten en fruit in VS kost 56 miljard dollar

De Produce for Better Health Foundation (PHB) heeft door onderzoek schokkende informatie boven water gehaald. In het onderzoek kwam eerst de totale consumptie van groenten en fruit in Amerika aan bod, waarna de houding van consumenten tegenover groenten en fruit is onderzocht. Hieruit blijkt dat er een grote kloof is tussen wat Amerikanen aan groenten en fruit zouden moeten eten en wat ze daadwerkelijk eten.

De lage consumptie van groenten en fruit heeft verschillende oorzaken. Ondanks het feit dat groenten en fruit gezond zijn, wordt er minder zelf gekookt en meer buiten de deur gegeten. Daar komt bij dat de consumptie groenten en fruit in restaurants heel laag is. Restaurants zijn goed voor 3% van de fruitconsumptie en 15% van de groenten.

Omdat Amerikanen maar 43% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit eten, en 57% van de groenten, stijgen de kosten voor de gezondheidszorg. Dit kost ongeveer 56 miljard dollar per jaar.

Om gezonder te eten kunnen ouders het goede voorbeeld geven aan kinderen door meer groenten en fruit te eten. Ook meer thuis eten kan helpen. Mensen die thuis eten, eten over het algemeen meer groenten en fruit dan elders. Kinderen moeten ook meer gestimuleerd worden om thuis meer gezonde tussendoortjes te eten, en betrokkenheid bij de groei of het klaarmaken van groenten en fruit.

Bron: ibtimes.com