Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Savior 1 helpt Vietnam betere tomaten te produceren

Het zaad Savior 1, ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf Syngenta, is populair bij de Vietnamese telers.

Het speciale zaad kost ongeveer 60 cent meer dan de standaardrassen, maar het voordeel is dat hierdoor de planten meer opbrengen. De tomaten worden door middel van Savior ook gelijkmatiger en sappiger, zodat de boeren er een hogere prijs voor kunnen vragen.

Syngenta verkoopt veel zaden en meststoffen in Vietnam. Men vertegenwoordigt 5% van de totale Aziatische inkomsten van zaden en meststoffen. De middenklasse van Vietnam groeit steeds harder, aldus de Asian Development Bank. Hierdoor zijn consumenten steeds meer bereid te betalen voor premiums en groenten en fruit die buiten het seizoen groeien.

De agrarische sector van Vietnam heeft nog steeds een lange weg te gaan als het gaat om het produceren van grote hoeveelheden en hoge kwaliteit groenten en fruit voor de export. Maar de vooruitgang in het afgelopen decennium hebben veel telers aanzienlijk geholpen.

Bron: blogs.ft.com