Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“betrouwbaarheid kan verder toenemen als nog meer afzetorganisaties meewerken'

Prijs- en marktinformatie appel en peer blijft beschikbaar

Tholen - De Prijs- en marktinformatie voor appel en peer van NFO in samenwerking met Frugi Venta voor alle fruittelende leden en handelaren zal voorlopig worden voortgezet. Dit kwam afgelopen week naar voren tijdens de ledenbijeenkomst van het Comité Fruithandel van Frugi Venta . Helwig Schwartau van AMI Büro Hamburg, die de gegevens verstrekt, ging tijdens de bijeenkomst in op de opzet en verdere plannen met het prijsbericht appelen en peren.

Volgens Leo Welschen van Frugi Venta is de uitspraak van de geraadpleegde mededingsadvocaat positief. De NMa kan na enkele aanpassingen weinig bezwaar koesteren tegen de opzet van dit prijsinformatiesysteem voor hardfruit. De betrouwbaarheid van de prijsinformatie kan verder toenemen, als nog meer afzetorganisaties gaan meewerken. Volgens hem zitten echter niet alle fruithandelaren te wachten op openbaring van de gegevens. "Het is in eerste instantie in het belang van de telers opgezet om een deel van het wantrouwen tussen teelt en handel weg te nemen. Uiteindelijk zorgt het voor transparantie in de keten."