Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kennisplatform voor pootgoedtelers in Noord-Holland Noord

Op 10 november was op initiatief van Agriboard en LTO-Noord een bijeenkomst voor pootgoedtelers in Noord-Holland Noord. Tijdens deze bijeenkomst is er een concreet projectvoorstel gelanceerd voor een kennisplatform pootgoedteelt en hebben zo'n 30 telers zich aangemeld voor het te vormen kennisplatform.

De voorbereiding voor het plan is door een werkgroep (vertegenwoordiging vanuit telers, Agriboard en LTO Noord) gedaan. In deze werkgroep is geconstateerd dat er behoefte is om kennis te delen over concrete zaken, zoals o.a. Chitwoodi, Erwinia en kwaliteit.

De avond en de discussie stond onder leiding van Gerard de Geus (voorzitter van de werkgroep). Daarnaast sprak gedeputeerde Jaap Bond (voorzitter van de Agriboard) over samenwerking in de agribusiness. Gerard Backx, directeur van HZPC sprak over de toekomst van de pootaardappelsector. Leon Smet van LTO gaf een toelichting op het projectplan: "Kennisuitwisseling Pootgoedteelt in Noord-Holland Noord".

Naar aanleiding van de bijeenkomst kunnen nu concrete stappen worden gezet; de telers die zich hebben aangemeld komen binnenkort bij elkaar. Daarnaast hebben veel telers interesse getoond en wordt er ook voor deze groep gekeken naar een vervolgbijeenkomst.

Bron: Agriboard
Publicatiedatum: