Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PT-bestuur doet fors beroep op reserves voor jaarplan 2011

Komend jaar vormen ‘samenwerking’ en ‘efficiency’ de kernwoorden voor de activiteiten van het Productschap Tuinbouw. Dit blijkt uit het jaarplan voor 2011, dat het PT-bestuur deze week vaststelde. Het bestuur besloot de collectieve investeringen in een innovatieve, duurzame en concurrerende tuinbouw- en groensector met ruim 83,6 miljoen euro op vrijwel hetzelfde niveau te houden als in 2010. Bij de flink gedaalde heffingopbrengsten leidt dit tot een afname van de reserves van het PT met ruim 20,5 miljoen euro.

In 2010 daalde de omvang van de reserves al met iets meer dan 19 miljoen euro, waarmee eind 2011 een begrote reserve resteert van 62,8 miljoen euro. Dat is dan 75% van de begrote uitgaven. Het PT-bestuur streeft naar een vermogenspositie van circa 50% van de begrote uitgaven. Dat komt bij het huidige patroon van inkomsten en uitgaven snel dichterbij.

Medio 2011 moet voor de komende jaren worden uitgewerkt hoe inkomsten en uitgaven weer in balans komen. Het bestuur gaf dat als opdracht mee aan de begrotingscommissies van de vijf tuinbouwsectoren binnen het PT (Bloembollen, Bloemen & potplanten, Bomen & vaste planten, Groenten & fruit en Hoveniers en groenvoorzieners). Concreet betekent dit dat de uitgaven naar beneden zullen gaan. Het lijkt het bestuur niet realistisch op meer inkomsten te rekenen uit hogere heffingtarieven of uit – fors – hogere omzetten.

Met het jaarplan bouwt het PT verder op de toekomstagenda voor de organisatie, die in juli van dit jaar is vastgesteld. Uit het plan blijkt dat het PT in 2011 samenwerking zoekt met bedrijven, brancheorganisaties en andere partijen die bijdragen aan een innovatieve, duurzame en concurrerende tuinbouw- en groensector. Het PT beweegt voortdurend mee met wensen vanuit de sector en de overheid en politiek. Uitgangspunt is activiteiten efficiënt en effectief te organiseren. Onder het motto ‘samen bereiken we meer dan alleen’ daagt het PT bedrijven en organisaties uit om voor samenwerking het PT op te zoeken. Het gaat daarbij om de thema’s die tot het werkterrein van het PT horen: Marktmonitoring, Standaardisatie informatielogistiek, Gezondheid & welbevinden, Plantgezondheid & fytosanitaire zaken, Energie, Water, bodem & bemesting, Werken in de tuinbouw, Promotie en sectorspecifieke zaken.

Voor meer informatie neemt u contact op met Geert Pinxterhuis, tel. 079 3470651 of u bezoekt onze website op www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: