Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Empatec-medewerkers gaan tomaten en komkommers telen

Unieke samenwerking AGF-groothandel Smeding en sw-bedrijf Empatec

De directies van Empatec uit Sneek en Smeding uit Sint Annaparochie hebben overeenstemming bereikt over een unieke vorm van samenwerking. Het door Smeding in 2009 overgenomen kassencomplex ‘Het Wiid’ in Berlikum zal met terugwerkende kracht per 1 oktober 2010 door Empatec geëxploiteerd worden. Niet eerder hebben een groothandel in AGF en een SW bedrijf een samenwerking gerealiseerd dat gericht is op duurzame voedselproductie.


Op 12 november 2010 is de samenwerkingsovereenkomst getekend door de heer Henk van der Zwaag namens Empatec en door de heer Rients Smeding namens Smeding.

Zowel Smeding als Empatec investeren in duurzaamheid. Smeding doet dat door groenten en fruit aan te bieden onder het merk Mijnboer. Versheid, smaak en duurzaamheid staan centraal bij mijnboer. Empatec is in haar kern een op duurzaamheid gericht bedrijf en heeft als missie mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te ontwikkelen en te reïntegreren. Bovendien gaat Empatec een zeer milieuvriendelijke productiewijze doorvoeren in ‘Het Wiid’.

Van de huidige teelt van paprika’s en komkommers wordt in het teeltseizoen 2011
overgeschakeld op tomaten en komkommers. Belangrijkste reden om te kiezen voor tomaten is het feit dat er in Nederland te weinig tomaten worden geteeld die voldoen aan de wensen van de afnemers van Smeding. De Empatec medewerkers gaan op duurzame wijze deze tomaten en komkommers voor Smeding kweken. Bijkomend voordeel is dat de teelt van tomaten arbeidsintensiever is dan de teelt van paprika’s waardoor Empatec meer medewerkers kan plaatsen in het bedrijf.

Het volledige areaal geteelde tomaten en komkommers wordt door Smeding afgenomen van Empatec en hoofdzakelijk afgezet bij de foodservicetak van Smeding. Empatec op haar beurt zal een inspanning verrichten om het certificaat van Milieukeur Nederland te behalen waarmee zij aantoont naast de zorg voor mensen ook op een milieuvriendelijke wijze te zullen telen.

Voor meer informatie over Smeding Groenten en Fruit en Empatec kunt u terecht op de websites www.smeding.nl en www.empatec.nl.
Publicatiedatum: