Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
minder appelen naar Duitsland en Rusland

Appelexport in augustus en september weer aangetrokken

In juni en juli was er duidelijk minder uitvoer dan in 2009, maar in augustus en september is de appelexport weer aangetrokken. In de periode januari t/m september is 82 miljoen kg appel uitgevoerd, 5% minder dan in dezelfde periode van 2009. De uitvoer naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zweden zit duidelijk in de plus, maar Duitsland, Rusland, Finland en Denemarken hebben minder Nederlandse appels geïmporteerd. Er is meer Elstar, Golden Delicious en Kanzi uitgevoerd dan vorig jaar, maar minder Jonagold, Jonagored en Boskoop.

Duitsland

De Duitse groothandelsprijzen voor Elstar zijn de afgelopen weken gedaald van € 0,88 naar € 0,84 per kg. De prijs voor Jonagold daalde van € 0,83 naar € 0,76 per kg. De prijzen voor Elstar zijn bij Aldi en Lidl erg stabiel geweest in deze periode. Bij Edeka en Rewe zat er meer variatie in de prijzen. De prijzen voor Jonagold konden ook bij Aldi en Lidl nogal variëren.

Nederland

In Nederland zijn de supermarktprijzen voor Elstar na week 39 behoorlijk stabiel geweest. Ook in de prijzen voor Jonagold zat bij de meeste formules niet veel variatie. In week 45 waren er vijf supermarktformules die landelijk Elstar in de aanbieding hadden en twee formules die actie voerden met Jonagold.

Bron: Marktbeeld Appel, Productschap Tuinbouw, www.tuinbouw.nl
Publicatiedatum: