Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Honderdland on Tour’ als aftrap voor tweede fase

Er is veel belangstelling voor de tweede fase van Honderdland, het business park aan de A20. Die conclusie trekt Honderdland Ontwikkelings Combinatie (HOC) na het geslaagde initiatief 'Honderdland on Tour', een bustocht voor geïnteresseerde ondernemers naar Honderdland en de Tweede Maasvlakte. Ongeveer dertig ondernemers uit de regio hebben woensdagmiddag 10 november kennis gemaakt met de plannen voor de volgende fase van het business park. Met het uitstapje naar de uitbreiding van de Maasvlakte wilde HOC ook de strategische ligging van Honderdland benadrukken.


Van links naar rechts Piet van der Valk, Arie Kruithof, Gerard Hofman, Eric in ’t Veld, Willem van Mierlo, Elco Bouwmeester, Hans Vis, Wethouder Theo Duijvenstijn.

Met Honderdland krijgt één van de meest moderne bedrijventerreinen van Zuid-Holland vorm. De eerste fase, in totaal circa 32 hectare groot, heeft in een onverwacht hoog tempo zijn weg gevonden naar de markt. In deze fase kwamen vooral ondernemers af die werden aangetrokken door de mogelijkheid om grotere kavels af te nemen, in combinatie met een ruime architectonische vrijheid. Daardoor oogt het business park ook uit het perspectief van vormgeving als vernieuwend. Ook de infrastructuur is anders van opzet. Honderdland valt op door brede wegen, water en groen.

Voor de tweede fase heeft HOC ook het vizier gericht op een groep van ondernemers van buiten de Westlandse regio. Daarom is het initiatief genomen tot de ‘Honderdland on Tour’. Een groot aantal ondernemers uit de omgeving van Rotterdam heeft de uitnodiging aangenomen om per schoolbus kennis te maken met het gebied en de korte afstanden naar strategische locaties. Een van die locaties is de 2e Maasvlakte, die straks met de uitbreiding weer nieuwe bedrijvigheid zal aantrekken. Tijdens de rit hebben belangstellenden kennis kunnen maken met de voortgang van de eerste fase. Vervolgens zette het gezelschap koers naar de ECT Terminal op de Maasvlakte en FutureLand, het informatiecentrum aan de rand van de Tweede Maasvlakte. Na een rondrit met de FutureLand Express volgde een informeel winterbuffet.

Veel positieve reacties

Het initiatief van HOC heeft veel positieve reacties opgeleverd. Gerard Hofman, één van de participanten van HOC: "We hebben nu al een aantal veelbelovende contacten opgedaan. Bovendien hebben veel andere ondernemers gevraagd of wij hen op de hoogte willen houden. We hebben daarom goede hoop dat we met fase II net zo'n voorspoedige ontwikkeling tegemoet gaan als voor de eerste fase."
Publicatiedatum: