Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
papegaaienonkruid steekt de kop op

Zaaiprei geoogst, nu de winst nog

Op 11 november 2010 was Peter Pijnen uit Hoogerheide prei aan het rooien. Deze prei werd op 27 april gezaaid. Zaaien betekent arbeidsbesparing in vergelijking met prei planten. Er zitten risico's aan dat zaaien want het gaat er om dat je een goede opkomst krijgt en het onkruid de baas kunt blijven. Dat is allemaal goed gelukt. Peter klaagt wel over het zogeheten "papegaaionkruid" dat meer en meer de kop opsteekt en moeilijk is te bestrijden.



De opbrengst lijkt mee te vallen op dit perceel. Er is in de loop van het seizoen enkele keren beregend. Er zijn heel wat kosten gemaakt en nu moet er een winstje overschieten. Peter kijkt er zorgelijk bij want dat laatste lijkt niet gemakkelijk met de huidige prijzen en niet te vergeten de steeds maar stijgende kosten. Peter knokt er hard voor en de vele arbeidsuren die hij en zijn vrouw maken zouden redelijk beloond moeten worden. Daarnaast verschaft hij werk aan een anderen die hem helpen bij zijn bezigheden.

Klik hier voor de videoreportage die Rinus van Weezel maakte
Publicatiedatum: