Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanavond tot 500 km file verwacht

ANWB: Ochtendspits, stilte voor de storm

De ochtendspits verliep opvallend rustig. Voor donderdag werden flinke problemen op de weg verwacht door naderende storm, maar daar was vanochtend nog weinig van te merken. Het is zelfs iets rustiger dan normaal. Het is letterlijk en figuurlijk de stilte voor de storm, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Rond 8.30 uur stond er zo'n 145 kilometer aan files op de snelwegen. Normaal gesproken is dat 175 tot 180 kilometer. Alleen aan de noordkant van Amsterdam en op de A12 naar Den Haag was het door ongelukken wat drukker, maar de files nemen daar al af.

Voor de avondspits wordt een compleet ander beeld verwacht. De ANWB rekent op zo'n 450 kilometer file. De Verkeersinformatiedienst denkt zelfs aan een zeer zware spits met tot vijfhonderd kilometer file.

Volgens het KNMI is de eerste herfststorm op komst. Er wordt gerekend op zware tot zeer zware windstoten en veel regen. Het onstuimige weer houdt naar verwachting een paar dagen aan.

Bron: Nieuws.nl
Publicatiedatum: