Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jelte van Kammen, Martin van der Sande en Leon Bol opgestapt

The Greenery informeert PAC's over vertrek directieleden

Tholen - Het opstappen van directieleden Jelte van Kammen, Martin van der Sande en Leon Bol bij The Greenery komt voor velen als een volslagen verrassing. Immers, deze week lieten algemeen directeur Philip Smits en coöperatievoorzitter Theo Ammerlaan nog optekenen dat The Greenery op ramkoers ligt. Vanmorgen vond er in Bleiswijk een bijeenkomst plaats met de leden van de Product Advies Commissies (PAC), waar zo'n vijftig telers op afkwamen.


Jelte van Kammen, Martin van der Sande en Leon Bol

"Of er veel onrust is, weet ik niet. Ik ben wel door verschillende telers gebeld. Die gaan we vanmorgen informeren", reageert Coforta's coöperatievoorzitter Theo Ammerlaan vanmorgen vroeg. "Gisteren vond de reguliere vergadering plaats met directie en management. Zoals je in de persverklaring hebt kunnen lezen zijn ze in gezamenlijk overleg uit elkaar gegaan."

Bij telers bestaat het vermoeden dat het opstappen te maken heeft met gevolgen van het nieuwe samenwerkingsmodel. "Deze tijd van het jaar wordt er gesproken over het budget van 2011 en hoe je het nieuwe jaar waar wilt maken. Ongetwijfeld heeft het opstappen te maken met de verwachtingen over en weer", zegt Ammerlaan.

Met name het vertrek van Jelte van Kammen ervaren telers als een verrassing. Van Kammen werd in 1993 adjunct-directeur van veiling KZIJ (Kampen - Zwolle - IJsselmeerpolders) en volgde een jaar later zijn vader Siep op als directeur. Hij bekleedde daarna verschillende functies binnen The Greenery, waarvan de laatste jaren als Directeur Sourcing.

De andere twee directeuren Leon Bol (directeur sales) en Martin van der Sande (commercieel directeur sourcing) kwamen via het overgenomen handelsbedrijf P. Hanemaaijer (en eerder Pacific Produce) The Greenery binnen. Bol was binnen The Greenery verantwoordelijk voor de export overzee.

Wat de toekomstplannen zijn van de ex-directeuren is niet bekend. Leon Bol wilde gisteren geen commentaar geven. In verband met concurrentiebeding - Ammerlaan dacht dat dit beding geldt voor een periode van anderhalf jaar - mogen ze geen concurrerende werkzaamheden verrichten. The Greenery wil hierover echter geen mededelingen doen en heeft met de vertrokken bestuurders afgesproken het te houden bij de persverklaring.

The Greenery is nog in een procedure verwikkeld met een oud-directeur van Hagé, Hans van den Heuvel. Bij Hagé International vertrok in de zomer van 2007 het voltallige kernpersoneel. De redenering is dat hij met het het nieuwe bedrijf Hillfresh een belangrijk deel van Hagé heeft overgenomen zonder daarvoor te betalen. In juli dit jaar oordeelde de rechter dat er geen sprake is van onrechtmatige concurrentie. Hagé is in beroep gegaan tegen deze uitspraak.

Voorlopig is Algemeen Directeur Philip Smits binnen The Greenery het aanspreekpunt voor de directeuren van de salesunits en Eric Lagerweij (Directeur Sourcing Import) voor de afdeling Sourcing. Stan de Ridder (Manager Logistiek) neemt de operationele aansturing over van de loodsen Barendrecht II, Bleiswijk en Maasland.