Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lage productie appelen, peren en druiven

Italië: minder fruit door hagel en zware regenval

De totale Italiaanse appelproductie van 2010/11 zal volgens prognoses dalen met 7%, naar net iets minder dan 2,2 miljoen ton, als gevolg van hagel en zware regenval die plaatsvond in het late voorjaar. Ongeveer 60% van de Italiaanse appeloogst wordt vers geconsumeerd, terwijl de rest wordt geëxporteerd. Slechts een klein percentage (3-5%) is bestemd voor verwerking (appelsap). Italië is één van 's werelds grootste exporteurs in appelen en is verantwoordelijk voor ongeveer 10% van de totale wereldhandel.

Peren

Italië is de grootste peerproducent in de EU en komt op de derde plaats in de wereld na China en de VS. De productie van peren voor 2010/11 wordt geschat op 655.000 ton, een scherpe daling in vergelijking met vorig jaar, vanwege de ongunstige weersomstandigheden. De perenconsumptie is gedurende de laatste tien jaar gedaald. Dit komt volgens marktonderzoekers door een verschuiving in de voorkeuren van consumenten, verminderde promotie-activiteiten en een afnemende kwaliteit. Naar verwachting zal de vraag in eigen land in 2010/11 verder afnemen. De handelsbalans in Italië zal naar verwachting ook verminderen in 2010/11. Dit als vervolg van de de daling van de binnenlandse productie en export.

Druiven

Italië is de grootste producent van tafeldruiven in de EU en één van 's werelds grootste exporteurs. De verwachting is dat de productie in 2010/11 minder is dan 1.3 miljoen ton, een daling van 3,8% ten opzichte van 2009/10. Dit komt door de zware regenval tijdens de bloeiperiode. Bijna 30% van de productie wordt geëxporteerd. In 2010/11 zal de export naar verwachting toenemen, omdat de vraag herstellende is.

Voor het totale rapport klik hier (Engelstalig)